Cromarisov izvoz u 2011. raste čak 260 posto

Bez autora
May 23 2011

Cromaris je u prva četiri mjeseca ove godine ostvario 70-postotni rast prodaje. Više od 60 posto proizvodnje plasirano je na izvozna tržišta (Italija, Slovenija i Poljska), što predstavlja rast od čak 260 posto u odnosu na isto razdoblje u protekloj godini. To je posljedica ulaganja u povećanje kapaciteta i modernizaciju proizvodnje te u obrazovane i stručne kadrove. Naime, nakon dokapitalizacije s više od 155 milijuna kuna početkom godine, u Cromarisu planiraju daljnji rast i razvoj, odnosno povećanje proizvodnje na 5000 tona ribe godišnje. S radom je tako već počeo suvremeni sustav automatskog hranjenja ribe na dva uzgajališta, a ulaganja će obuhvatiti i pogon za predrast ribe, kojim će se skratiti sadašnji proizvodni ciklus uz ujednačavanje kvalitete proizvedene ribe. A kako bi se tvrtka uspješno natjecala i u tržišnim segmentima veće dodane vrijednosti, planirano je i ulaganje u izgradnju pogona za preradu ribe i distribucijski centar te daljnje proširenje proizvodnog asortimana.

Cromarisov izvoz u 2011. raste čak 260 postoCromaris je u prva četiri mjeseca ove godine ostvario 70-postotni rast prodaje, pokazuju poslovni rezultati.

Više od 60 posto proizvodnje plasirano je na izvozna tržišta (Italija, Slovenija i Poljska), što predstavlja rast od čak 260 posto u odnosu na isto razdoblje u protekloj godini, izvijestili su iz kompanije ističući da je to posljedica ulaganja u povećanje kapaciteta i modernizaciju proizvodnje te u obrazovane i stručne kadrove.

Naime, nakon dokapitalizacije s više od 155 milijuna kuna početkom godine, u Cromarisu planiraju daljnji rast i razvoj, odnosno povećanje proizvodnje na 5000 tona ribe godišnje.

S radom je tako već počeo suvremeni sustav automatskog hranjenja ribe na dva uzgajališta, a ulaganja će obuhvatiti i pogon za predrast ribe, kojim će se skratiti sadašnji proizvodni ciklus uz ujednačavanje kvalitete proizvedene ribe. A kako bi se tvrtka uspješno natjecala i u tržišnim segmentima veće dodane vrijednosti, planirano je i ulaganje u izgradnju pogona za preradu ribe i distribucijski centar te daljnje proširenje proizvodnog asortimana, ističu u kompaniji. Njime će se, dodaju, Cromaris dodatno potvrditi kao jedan od vodećih proizvođača svježe ribe te delikatesnih dimljenih i mariniranih proizvoda na Mediteranu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik